Smilšu mīklas receptes

Visas receptes

Siera kūka ar mellenēm

Sastāvdaļas:

  • Philadelphia klasiskais siers 500g
  • Kukurūzas ciete 10g
  • Cukurs 140g
  • Olas 3gab
  • Skābais krējums 150g
  • Svaigas mellenes 250g
  • Lido smilšu mīkla 300g
  • Citrona miziņa un sula.

Pagatavošana:

  1. Smilšu mīklu izrullē ieliek formā un cep 1800 12min.
  2. Bļodā samaisa sieru ar kukurūzas cieti un cukuru, līdz izveidojas viendabīga masa.
  3. Pa vienai iemaisa olas, krējumu un citronu.
  4. Formā ieber mellenes, virsu lej gatavo siera masu.
  5. Kūku cep 1500  60 minūtes.

Riekstiņi ar iebiezināto pienu.

Sastāvdaļas:

  • Lido smilšu mīkla.
  • Vārīts iebiezināts piens.

Pagatavošana:

  1. Ņemam formiņas, tad liekam mazliet mīklu un ar pirkstiem
  2. izklājot pēc iespējas vienmērīgāk.
  3. Formiņas liek uz pannas un cep 2000 9-12 min.
  4. Izņem zeltainos cepumiņus no formām, lai atdziest un tad liek tajā tējkaroti
    iebiezinātā piena.
  5. Salipina divas pusītes kopā.

Ābolu kūka ar biezpienu

Sastāvdaļas:

  • 4-5 vidēji āboli.
  • Sviests 120g
  • Olas 2gab.
  • Milti 80g
  • Biezpiens 200g
  • Brūnais cukurs 120g
  • Vaniļas cukurs 5g
  • Malts kardamons 2g
  • Malts kanēlis 3g
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai.
  • Lido smilšu mīkla 350g

Pagatavošana:

  1. Biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru liek bļodā un ar kāta blenderi sablendē.
  2. Tad pieliek klāt olas un izkausētu( un atdzesētu sviestu) – visu samaisa ar karoti
  3. Citā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un garšvielām.
  4. Sajaukto masu pieber klāt iepriekš sagatavotajam šķidrajai masai. Masa sanāk diezgan bieza.
  5. Formā ieliek 250g smilšu mīklu un izlīdzina pa visu formu.
  6. Formā iesmērē gatavo biezpiena masu.
  7. Tad pa virsu liek tādas palielas ābolu daivas.( Bez mizas un serdēm) nedaudz iespiež sagatavotajā
    masā un uzrīvē 100g sasaldētu smilšu mīklu.
  8. Liek iepriekš sakarsēta krāsnī 180 grādos un cep 45-60 min.

Smilšu mīklas radziņi ar karameli un riekstiem

Sastāvdaļas:

  • Grauzdēti lazdu rieksti 200g
  • Karameles pildījums 300g
  • Tumša šokolāde 70g
  • Lido smilšu mīkla 400g

Pagatavošana:

  1. Riekstus blenderī nedaudz sasmalcinām, tad pievienojam karameli un sakapātu šokolādi.
  2. Smilšu mīklu izrullējam 2.5 m biezumā. Ar formu  izspiežam aplīšus.
  3. Vidū liekam pildījumu un aizlokam ciet nedaudz parullējot kā pīrādziņus.
  4. Pārsmērējam ar olu un pārkaisām nedaudz ar brūno cukuru.
  5. Liekam uz pannas cepties 170 grādos 15-20 min.

With the first glance, taste and sound, Riga will hook you with the dynamics of a thriving regional metropolis and the charm of a small historical town with postcardworthy views on every corner.